Tüm gözler Merkez Bankası'nda! İşte dolarda son durum

Dolar kuru sakin seyrine devam ederken piyasalarda gözler TCMB'nin PPK toplantısında alacağı faiz kararına dönecek. Beklenti faizlerin artmaması yönünde. Piyasalarda izlenecek bir başka karar da ECB'nin faiz kararı ve Lagarde'ın mesajları olacak. 21 Ocak sabahı dolar kuru 7.42 seviyesinde işlem görüyor.

Haftayı sakin geçiren dolar kurunda gözler TCMB'nin açıklayacağı faiz kararı ve karar metnine çevrildi. Başkan Naci Ağbal göreve geldikten sonrayapılan art arda faiz artışlarıyla 8.5 üzerinden 7.25'e kadar çekilen kur 21 Ocak sabahına 7.42 seviyesinden başlıyor.

Faiz oranının sabit kalacağı tahmin ediliyor

Ekonomistler, bugün gerçekleştirilecek toplantıda politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının sabit bırakılacağını tahmin ediyor.

TCMB'nin parasal duruştaki sıkılığı piyasaya göstermesi ve kredibilitesini güçlendirmesi adına ölçülü faiz artırımının da göz ardı edilmemesi gerektiğini söyleyen ekonomistler, karar metninde enflasyon ve dolarizasyona ilişkin verilecek mesajların yakından takip edileceğini dile getirdi.